02.12.2016

Փախլավա

6 ձվի դեղնուցը 400գր. կարագի հետ հարել, ավելացնել 2 բաժակ թթվասեր, 1թեյի գդալ սոդա, 1 թեյի գդալ քացախ, 1ճաշի գդալ շաքարավազ, 5,5բաժակ ալյուր: Խմորը բաժանել 3 մասի:6 ձվի սպիտակուցը  3 բաժակ շաքարավազի հետ  հարել, ստացված...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

02.12.2016

Ձուկը լավաշով

Ձուկը մաքրել, մեջտեղից կես անելով, բաժանել կտորների: Կտրատած սոխը, աղն ու պղպեղը լցնել վրան եւ թողնել 3 ժամ: Լավաշը բաժանել 6 մասի: Կտորների վրա դնել  մի փոքր կարագ  եւ չորացած  թարխուն, ձուկը դնել վրան, ձկան...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

02.12.2016

ԺՈՒԼԻԵՆ

1 կգ  թարմ սունկը  կտրատել, աղ անել, լցնել խոր կավե ամանի մեջ եւ  եփել մարմանդ կրակի վրա առանց ջրի: Երբ սնկից անջատված հյութի կեսը գոլորշիանա, ավելացնել 2 ճաշի գդալ կարագ, 300գր. թթվասեր, 2 մանր կտրատած սոխ ...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

29.08.2012

Կոլրաբիի բաղադրատոմսեր

Կոլրաբիի բաղադրատոմսերը

Աղցան կոլրաբիով Բաղադրատոմս / 4 բաժին/ 1.      1 հատ միջին չափի կոլրաբի 2.      2  հատ գազար 3.      1 հատ...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Դոշաբներ

ԹԹԻ ԴՈՇԱԲ - Թթի դոշաբը եփում են միայն սպիտակ թթից: Տեսակավորելուց հետո թութը լցնում են կաթսայի մեջ և 10 րոպե եռացնում ուժեղ կրակի վրա: Այնուհետև ամբողջ զանգվածը անցկացնում են խիտ մաղի կամ մամլիչ մեքենայի միջով: Մաղի վրա եղած...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Թթուներ և մարինադներ

ՊԱՀԱԾՈ  ՎԱՐՈՒՆԳ Ընտրում են թարմ, կանաչ, անվնաս,  չհասունացած  մանր վարունգներ:  Վարունգից հեռացնում են ծաղկի մնացորդը և պտղակոթը, ապա 2-3  ժամ պահում սառը ջրի մեջ,  որից  հետո լավ լվանում...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Չրերի պատրաստում

Չրերի պատրաստում

 Սկզբունքորեն բոլոր տեսակի մրգերից կարելի է պատրաստել չիր, սակայն արտադրված չրերը իրենց որակական և համային հատկանիշներով իրարից կտարբերվեն այնքանով, որքանով տարբերվում են թարմ մրգերը: Մրգերը մինչև չորացման նախապատրաստելը...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Կոմպոտներ

Կոմպոտներ

Կոմպոտի համար  ընտրած միրգը պետք է լինի հասունացած,  բայց ամուր պտղամսով, թարմ, առողջ և անվնաս:  Պտուղները,  նախքան բանկաների մեջ դասավորելը, ենթարկում են տեսակավորման` առանձնացնելով ոչ պիտանիները: ...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Ջեմեր և պովիդլոներ

Ջեմեր և պովիդլոներ

Ջեմ եփում են պտուղների և հատապտուղների շատ տեսակներից` տանձից, խնձորից, սերկևիլից, սալորից, ծիրանից, դեղձից, մոշից, բալից, մորուց, ելակից և այլն: Ի տարբերություն կոմպոտների և մուրաբաների` ջեմերի համար օգտագործում են լավ...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Մուրաբաներ

Մուրաբաները եփվում են պտուղներից և հատապտուղներից` տանձից, խնձորից, սերկևիլից, դեղձից, ծիրանից, բալից, հոնից, մոշից, ելակից, կիտրոնից, նարնջից, մանդարինից, ինչպես նաև սեխից, ձմերուկից, դդումից, բադրիջանից, կանաչ ընկույզից և այլն:...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)

Հայկական տորթեր

Հայկական տորթեր

ՏՈՐԹ «ՄՐԳԻ ԲԼՈՒՐ» ձու – 4 հատ,շաքարավազ – 2 բաժակ,ալյուր – 1 բաժակ,թթվասեր – 500 գ,յոգուրտ – 500 գ,ժելատին – 25 գ,պահածոյացված դեղձ – 1 տուփ,պահածոյացված արքայախնձոր – 5 օղակ,կակաո – 1 ճ.գդ.Սպիտակուցները դեղնուցներից զատել,...Շարունակել

Կատեգորիա Խոհանոց (Շիրակի ԳԱՄԿ)