Մածուն

մածուն

Մածունը պատրաստում են կովի, ոչխարի և գոմեշի կաթից: Մածուն պատրաստելու համար հատկացված կաթը պաստերիզացնում են 90-95C, իսկ բնակչությունը եռացնում է, որից հետո պաղեցնում են մինչև 38-45C և մակարդում, որպես մակարդ ավելացնելով 3-5% մածնի մաքուր կուլտուրա (մածուն): Մակարդումը տևում է 5-6 ժամ: Մակարդվելուց հետո մածունը տեղափոխում  են 4-6C սառը տեղ` բայց ոչ բարձր 10-ից, և պահում 18-24 ժամ հասունացման համար: Լավ մածունը պետք է ունենա խիտ կոնսիստենցիա, դուրալի թթու համ և արոմատ:   Մածունն ունի բուժիչ - դիետիկ հատկություններ և օգտագործվում է մարդկանց և կենդանիների աղեստամոքսային հիվանդությունների դեպքում:

Մածուն,  Կեֆիր,  Յողուրտ, Կաթնաշոռ,

Պաղպաղակի պատրաստումը

Կաթնային շամպայն

հետ դեպի ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>