Կաթնաշոռ

կաթնաշոռ

Կաթնաշոռը պատրաստում են մեծ մասամբ յուղազուրկ  կաթից, կաթի և թանի խարնուրդից: Թանը խարնուրդին տալիս է նրբություն:  Կաթը պաստերիզացնում են 85-900C (եռացնում), անմիջապես պաղեցնում մինչև 30-35C և ավելացնում 5% մակարդ: Մակարդման պրոցեսը տևում է 5-8 ժամ:    Պատրաստի մակարդվածքը ուղահայաց դանակներով կտրատում են 3-5մմ սյունակների և 10-15 րոպե թողնում հանգիստ շիճուկը անջատվելու և մակարդվածքը պնդանալու համար: Որից  հետո մասսան /եփում են / 20-30 րոպեի ընթացքում տաքացնելով մինչև 38-45C: /Եփումից/  հետո մասսան տեղափոխում են բյազե տոպրակների մեջ շիճուկը հոսելու համար: Պատրաստի շոռը պաղեցնում են մինչև 5-7C և տեղափոխում են տակառների մեջ և կատարում մամլում, և իրացնում:    

Մածուն,  Կեֆիր,  Յողուրտ, Կաթնաշոռ,

Պաղպաղակի պատրաստումը

Կաթնային շամպայն

հետ դեպի ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>