Գուդիս կղվելի

Վրաստանում հայտնի է այդպիսի պանիր Գուդիս կղվելի անվան տակ: Այդ պանիրը պատրաստում են ոչխարի կաթից այնպես, ինչպես թուշինյան, վրացական,  կամ չանախ պանիրները: Թարմ պանրի գլուխները տեղափոխում են տճկորի /տիկի/ մեջ, ամեն մեկի մեջ երեք գլուխ, պինդ կապում և թողնում հասունացման 2-3 ամիս, նկուղներում 8-12C  ջերմասիճանում, 85-88% հարաբերական խոնավությունում: Պատրսատի պանիրը ունի յուրահատուկ կծու համ ու հոտ, բավարար աղիություն, պինդ կոնսիստենցիա:

Ռոկֆոր պանիր      Մոթալ պանիր

Չանախ պանիր      Մքլած պանիր

Հորած պանիր       Գուդիս կղվելի 

հետ դեպի պանրագործություն բաժին>>

հետ դեպի Ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>