Մոթալ

Մոթալ պանիրը պատրաստում են ոչխարի, այծի կաթից, նաև կովի և ոչխարի կաթի խառնուրդից, պատրաստում են նաև մասնակի յուղազուրկ կաթից ավելացնելով կաթնաշոռ: Սկզբում պատրաստում են աղաջրային պանիր, աղում և թարմ վիճակում կտրատում են  400-500 գ-ոց կտորների, որոնց տեղադրում են տկճորում, արանքներում լցնում են պանրի փշուրները, պինդ կապում և պահում նկուղում 3 ամիս :  Մոթալ պանիրը արտադրվում է 30 և 40% յուղայնությամբ ունի 4-8% աղ,  50% խոնավություն, յուրահատուկ համ և դյուրալի հոտ:

Ռոկֆոր պանիր      Մոթալ պանիր

Չանախ պանիր      Մքլած պանիր

Հորած պանիր       Գուդիս կղվելի 

հետ դեպի պանրագործություն բաժին>>

հետ դեպի Ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>