Մքլած պանիր

Մքլած կամ կանաչ պանիրը պատկանում է հայկական ազգային պանիրներին: Համով, հոտով նմանվում է ռոկֆոր պանրին: Այս պանիրը լայն տարածված է Շիրակում:  Նա պատրաստում են գյուղական կտոր պանրից, որը պատկանում է աղաջրային խմբին: Պանրի կտորները խիտ տեղափոխում են տկճորում, պինդ կապում և պահում նկուղում 2-3 շաբաթ, որից հետո պանիրը ծակծկոտում են: Այդ անցքով օդը թափանցում է պանրի խմորի մեջ և ստեղծում է բարենպաստ պայմաններ բորբոսի աճեցման համար:

Բորբոսի ազդեցության տակ պանիրը փափկում է, ստանում յուրահատուկ համ ու հոտ:

Ռոկֆոր պանիր      Մոթալ պանիր

Չանախ պանիր      Մքլած պանիր

Հորած պանիր       Գուդիս կղվելի 

հետ դեպի պանրագործություն բաժին>>

հետ դեպի Ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>