Հորած պանիր

Ամենահայտնի հորած պանիրը Հայաստանում դա ՚ Եղեգնաձորի՚ պանիր է, որը պատրաստում են Վայոց ձորի տարածքում:

Պանիրը պատրաստում են ոչխարի և այծի, ոչխարի և կովի կաթի խառնուրդից:

Սկզբում պատրաստում են աղաջրային պանիր, պահում են աղաջրի մեջ մինչև աղի տոկոսը պանրի մեջ հասնի 3,5-4 %, իսկ խոնավությունը -44-45% հետո աղացով մանրացնում են լավ խառնում ուրցի կամ սոխուկի հետ և լցնում կավե ամանների մեջ, երեսը փակում ստվարաթղթով և հորում են մոխրի և հողի մեջ:

Այստեղ բերված տեխնոլոգիաները դա դարերից եկած պանրի պատրաստման եղանակներն են, որոնք մինչև հիմա ժողովուրդը օգտագործում է:

Ռոկֆոր պանիր      Մոթալ պանիր

Չանախ պանիր      Մքլած պանիր

Հորած պանիր       Գուդիս կղվելի 

հետ դեպի պանրագործություն բաժին>>

հետ դեպի Ագրովերամշակում բաժին>>

հետ դեպի խորհրդատվություն բաժին>>

հետ դեպի բուսաբուծություն բաժին>>